Udskriv
 

Oplev Tyrkiets orientalske kultur og historie.

I Olympos brænder en evig ild ud af bjerget, og man forundres endnu engang over naturens kræfter. For at komme dertil må man gå den sidste kilometer, men det er anstrengelserne værd. Efter besøget kan der bades ved stranden.

Et af verdens bedst bevarede romerske teatre, der hver sommer arrangerer en verdensberømt opera- og balletfestival. Teateret er ca. 2000 år gammelt, har en fantastisk akustik og er, trods jordskælv, meget velbevaret. Der er også et stykke meget velbevaret akvædukt

Et stort hvidt bjerg af smeltende is, aftegner de hvide klipper sig mod himlen. Området i Pamukkale er virkeligt noget specielt. Fra kilder i bjerget strømmer varmt vand ned over de bassiner, som naturen har formet gennem århundreder.

Tag til Konya, en af Tyrkiet mest religiøse byer. Her holder man strengt på islam. Det er denne by, at sekten med de dansende, snurrende Dervisher kommer fra.

Alle dagsture og meget varme dage kan med fordel afsluttes med en kold dukkert og en afslappende drink ved vandhullet. Her bader man i det klare kolde vand, der kommer direkte fra bjergene. Oplevelser man bliver afhængig af på varme dage

 

aspendos

 
   
  • konya.jpg
  • pamukkale.jpg
  • Phaselis_baad.jpeg
  • Phaselis_romersk_viadukt_Small.jpg
  På det sted hvor Kemer ligger i dag, lå der før et lille fiske leje, som i dag er forvandlet til en moderne ferieby.

Den maritime atmosfære er udpræget, og Kemer er et af de mest populære rejsemål langs sydkysten. Syd for Kemer breder en af Tyrkiets smukkeste og mest urørte kyststrækninger, den lykiske kyst, sig ud med mange historiske mindesmærker i de små byer. Bjerget Olympos er berømt for sin ild, som altid har brændt på bjerget. Årsagen til fænomenet er under-jordiske gaskilder, og herfra kommer myten om Chimaira, et ildspruttende dyr, som var halv slange og halv løve.

 
  En Bådturi pirtaternes gamle farvand er en klassiker.

I grotterne langs kysten lå piraterne på lur for at overfalde indtrængende søfarerende. I dag kan turen nydes på en behagelig afslappende måde på vandet med meget sol og flere stop for badning. Ofte serveres der også en fin frokost ombord på skibet.

Et hyggeligt parti skak, midt på dagen i skyggen ombord på båden.

Kemers smukke alsidige natur

Naturen i omkring Kemer er meget kontrastfyldt i de vilde og mere uvejsombjerge kan der vandres, cykles og de mere luksusprægede udgaver køres på crosser eller i Jeep på afmærkede stier og veje med eller uden guider.

Der er mulighed for mange skønne vue udover landskabet.

I bjergene driver skyerne over bjergtinderne og danner hele tiden nye billeder.

End ikke 1500 meters højde er det nødvendigt med mere end en tynd trøje.

det i Pamukkale er virkeligt noget specielt. Fra kilder i bjerget strømmer varmt vand ned over de bassiner, som naturen har formet gennem århundreder.

Tag til Konya, en af Tyrkiet mest religiøse byer. Her holder man strengt på islam. Det er denne by, at sekten med de dansende, snurrende Dervisher kommer fra.

Alle dagsture og meget varme dage kan med fordel afsluttes med en kold dukkert og afslappende drink ved vandhullet. Her bader man i det klareste og kolde vand, der kommer direkte fra bjergene. Oplevelser man bliver afhængig af på varme dage.

 

 

byen1 

 
 

 

Den tyrkiske kyst har med sin strategiske beliggenhed været centrum for forskellige højkulturer gennem årtusinder. Den ældste kendte bosætning er fra 7500 år f. Kr., og hettiter, grækere, persere og romere er bare nogle eksempler på de folkeslag, som under forskellige tidsepoker har hersket i området.

Selcukkerne var det første tyrkiske folk, som invaderede Anatolien i 1000-tallet. De døbte byen Korakesion til Alanya, og gjorde den til et af sine stærkeste fæstninger og et vigtigt handelscentrum.

I 1300-tallet ekspanderede det ottomanske rige og omfattede til sidst større dele af Anatolien og Balkan. Da Konstantinopel udstod i 1453 gjorde Smanerne byen til sin hovedstad – Istanbul. Sultanerne styrede et enormt stort imperium i hele Middelhavsområdet.

I 1600-tallet begyndte imperiet at blive svækket, og det fortsatte i og med 1800-tallets selvstændighedsbevægelser. I 1918 kapitulerede sultanen og Mustafa Kemal, kendt som landsfaderen Atatürk, og tog magten i landet.

Atatürk udråbte den tyrkiske republik i 1923 og begyndte at modernisere landet indenfor mange forskellige områder. Han stræbte efter at gøre Tyrkiet til en moderne, demokratisk og vest orienteret stat. Hovedstaden blev flyttet fra Istanbul til Ankara. I 1980'erne gennemgik landet en hurtig industrialisering, men stadig i dag vakler landet mellem øst og vest.
 

Visninger: 351